Головна...
Головна сторінка Новини Як правильно дегустувати Палинку
Фахівці кажуть, що дегустація...

Як правильно дегустувати Палинку

Фахівці кажуть, що дегустація палинки стане набагато приємнішою, якщо слідувати деяким порадам.

І ЕТАП

Як і вино, фруктову палинку слід вживати не одразу після відкоркування пляшки. Справжній аромат проявляється через кілька хвилин. Тому замість звичайних погарчиків тут використовують спеціальні келихи у вигляді тюльпана – вони допомагають краще насолодитися ароматом. Різниця між дегустацією вина полягає у тому, що не потрібно збовтувати напій. І охолоджувати справжню палинку не слід – вона має мати кімнатну температуру.

ІІ ЕТАП

Друге, що слід зробити: оцінити палинку на вигляд. Тут все залежить від фруктів, з яких виготовили палинку. Однак, зазвичай, палинка прозора як сльоза. А темний колір можуть додати хіба сухофрукти, які іноді добавляють в діжку для смаку. Пити палинку слід маленькими ковтками, насолоджуючись. Відповідно, потрібна гармонія всіх трьох складових – вигляду, аромату та смаку. Про якість палинки досить легко дізнатися. Вона не має «пахнути» сивушними маслами.

ІІІ ЕТАП

Про якість палинки досить легко дізнатися. Вона не має «пахнути» сивушними маслами. Існує також кілька способів виявити, чи якісну палинку ви вживаєте. Після дегустації потрібно відкласти порожній келих і лише через 10-15 хвилин піднести до носа. Маєте відчути приємний запах повидла чи фруктів. Або нанести кілька капель собі на руку, як це роблять парфумери. Буквально через хвилину маєте відчути характерний фруктовий аромат. Важливим є те, що у напоях, де використовують штучні ароматизатори – цього аромату не буде. Складові справжньої палинки – це власне фруктова палинка (бренді) і вода, в якості додатку можуть бути свіжі або сушені фрукти. Якщо ж на пляшці йдеться про спирт, ароматизатори, карамель – це, на жаль, абсолютно не корисний хімічний напій.